WAT ZOU ER IN ELK STUDENTENHUIS AANWEZIG MOETEN ZIJN?

Geregeld vertier in een studentenhuis geeft net dat tikkeltje meer hartelijkheid.

Student zijn in deze tijd is niet zo eenvoudig. Er wordt immers veel verwacht van onze jongeren. Iedereen moet presteren en vrije tijd lijkt wel iets dat je verworven moet hebben. Studeren zonder ontspannen is niet mogelijk, daarom is het aan te raden een studentenhuis zo aangenaam mogelijk in te richten.

In elk studentenhuis zou er een relaxruimte moeten zijn, waar sommige even kunnen op hun effen komen, een soort lounge met tv en zithoek. Zo een ontspanningsruimte mag ook met sfeerlicht en gezellig ingericht zijn. Aan de muur kan een leuke boekentas geplaatst worden door de huisbaas met allerlei boeken, geen studieboeken, louter voor studenten bedoeld die zich ontspannen door te lezen. Online kun je leuke, originele boekenkast rekken vinden, die op een ludieke manier in het huis zullen staan.

Een speelruimte is sowieso een must. Een pool en een tafelvoetbal zijn ook erg populair bij de jeugd. Dit mag zeker niet ontbreken. Hier kan je een leuke kist voorzien van de nodige gezelschapsspelletjes waar iedereen uit kan kiezen. Het voorzien van 2 tafels met enkele stoelen die gemakkelijk stapelbaar zijn om terug weg te bergen is hier geen luxe. Je moet toch ergens je spelletje kunnen spelen. Gadgets, zoals leuke lampen of hilarische drinkbekers voor in de keuken. In de gezamenlijke keuken kan je ook een blender plaatsen alsook een kleurrijke broodrooster. Het mag er een beetje retro uitzien. Een pizzasnijder of koelkastmagneten in een toffe vorm zijn zo van die hebbedingetjes die het altijd doen.

Online gamen is in, dus een gamehoek is weer een ander plekje om te vertoeven. Studenten hebben toch hun eigen laptop, zo kunnen ze gemakkelijk met elkaar of anderen in verbinding staan. Voor de dames is misschien wel een soort van yoga of meditatieruimte een fijn idee. Dit is ook wel heel erg van deze tijd. Quality time zoals even in jezelf terug rust vinden kan dan in een soort van mindfulness ruimte. Dat hoeft niet onmiddellijk een super grote ruimte te zijn. Zolang je maar niet in benauwde plaatsen hoeft te verblijven, is dit meer dan oké.

Voor de grotere studentenhuizen waar een leuke tuin is, kan je altijd in de buitenlucht toffe dingen doen zoals kubb spelen. Dit is een spel waarvan je houten blokken van elkaar moet omgooien, zeer spannend en hierbij kan er ook weer een bbq geplaatst worden. Barbecueën is een meerwaarde, tenminste als het mag, want bij vele huizen is dit verboden waar studenten wonen. Omwille van lawaaioverlast.

Belangrijk is dat al deze nieuwste snufjes ook wel volgens de veiligheidsnormen die binnen het studentenhuis gelden, moeten voldoen. Dus hierbij toch bij de huisbaas goed polsen. In elke residentie gelden immers andere regels.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *