WAAROM WIJN (VRIJWEL) ALTIJD EEN GOED CADEAU IS!

Sommige mensen zijn erg bezig met het juiste cadeau uitzoeken. Voor wat voor gelegenheid dan ook. Vooral wanneer je een persoon wat minder goed kent, zoals een collega, je baas of vrienden van vrienden. We proberen je in dit een paar redenen te geven waarom een wijn cadeau meestal een goede oplossing is. Dus niet altijd! Maar hier geven we de redenen waarom wel en ook wanneer wel. 

Met wijn als cadeau ben je bijna zeker van succes, het is namelijk  gemakkelijk te consumeren en het is vrij zeldzaam om iemand te ontmoeten die het NOOIT drinkt – of die geen vrienden heeft die het drinken.Tijdens festiviteiten (zoals Kerstmis of Pasen) zijn er tal van gelegenheden om een glas of twee te drinken: zaken- en gezinslunches en -diners, aperitieven, het uitwisselen van cadeaus met vrienden en geliefden. Het is dus hoogst onwaarschijnlijk dat uw geschenk op een plank zal worden achtergelaten om stof te verzamelen, tenzij het natuurlijk niet gemaakt is om dat te doen, zoals een veel te dure vintage Barolo uit 1990 bijvoorbeeld. 

Er is een oud Italiaans gezegde: “Als je niet in gezelschap drinkt, ben je ofwel een dief ofwel een spion”.

Wijn is een ‘gezellig’ cadeau

Wijn wordt meestal genoten in gezelschap: wat is een beter cadeau om een langdurige vriendschap te vieren? En we mogen niet vergeten dat wijn het lichaam en de ziel verwarmt; na een paar glazen (ik raad aan om voorzichtig te drinken!) maakt het iedereen een stuk vrolijker, en een fles op tafel voegt altijd dat extra vleugje gezelligheid toe.

Ik hou van het idee dat mijn cadeau gebruikt kan worden om de mooiste momenten te vieren die we met onze vrienden of familie doorbrengen.

Wanneer je bij iemand thuis komt met een fles wijn als cadeau. Laat je als snel een goede indruk achter. Wijn is een chique product en het is ideaal voor elke situatie: je zult zeker een grote indruk achterlaten, ongeacht de gelegenheid.

Wijn is, in tegenstelling tot andere chique producten, zoals bijvoorbeeld parfum, een veel minder riskante aankoop: het kiezen van de juiste wijn is gemakkelijk, het kiezen van het juiste parfum… is niet zo gemakkelijk.

Minimaal risico en een maximale opbrengst kunnen we dus wel stellen!

Nog een groot voordeel aan wijn: Er is wijn voor alle budgetten

Als de prijs een probleem is, biedt wijn (zelfs prestigieuze wijnen) de mogelijkheid om aan alle budgetten te voldoen.

Met 15-20 euro heb je een aardig kwaliteitswijn in huis. Geproduceerd door een wijnhuis met een mooie verhaal en historie. Altijd leuk om bij het cadeau ook een leuk verhaaltje te kunnen vertellen. 

Met 30-40 euro kom je ook aan de bekendere en kwalitatief goede wijnen zoals een Barolo of Barbaresco. 

Champagne als cadeau

Champagne is het standaardidee van iedereen om het met stijl te vieren. Nu zijn champagnes meestal wel een stuk prijziger dan een flesje wijn. Het goede nieuws is dat champagne slechts één stijl van mousserende wijn is. Prosecco, Cava, en algemene mousserende wijnen vormen de rest van de mix en zijn net zo leuk met de klassieke kurk knallende geluid, terwijl ze aanzienlijk meer betaalbaar. In onze optiek is champagne vooral duur door de schaarste en de regel dat het perse in de champagne streek gemaakt moet worden. 

Voor het echte gemak zijn er webshops waar je fles wijn of champagne als cadeau thuis of op een ander adres kan laten bezorgen. Charles is bijvoorbeeld wijn cadeau webshop. Een echte aanrader, vooral ook omdat er direct een mooie cadeau verpakking omheen zit. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *