Hoe werkt stress pong? Simpele uitleg

Afhankelijk van waar je naar de universiteit ging, of in ieder geval je vormingsjaren hebt doorgebracht met het spelen van drinkspelletjes, ken je dit spel waarschijnlijk onder een van de vele namen. Stress pong! Om te zeggen dat stress pong je dronken krijgt is een understatement. Dit spel is een all-out, no-shops barred, smackdown van hoge snelheid boozin’ waar het enige dat telt is ruwe vaardigheid, precisie, en een ijzeren lever.

Stuiter de bal in de beker, geef hem door, sla hem in de stapel naar links, win de eeuwige glorie.

Materiaal

  • Vier tot veel mensen
  • Een tafel
  • Een pakje plastichbekers
  • 2 pongballen
  • Bier

Regels

Zet veel kopjes in het midden van de tafel en vul ze met fijne ambachtelijke pils (Bud Light). Zorg ervoor dat je de middelste beker volledig vult, en de rest ongeveer een 3e vol.

  • Vanaf de andere kant van de tafel nemen 2 spelers een beker uit het midden, drinken deze op, en het spel begint.
  • Dezelfde spelers moeten een pingpongbal in de beker stuiteren voordat deze naar de volgende persoon kan gaan.
  • Zodra het stuitert, wordt de beker doorgegeven aan de volgende speler (met de klok mee). Als een speler het bij zijn eerste poging doet, geeft hij de bal door aan iemand die hem accepteert voor de ene stapeling.
  • Als je een bal in je beker maakt en de speler links van je probeert er een bal in te stuiteren, kun je je beker op die van hen stapelen, waardoor ze een nieuwe beker moeten pakken om te drinken, en de stapel wordt nog een plekje naar links gepasseerd.
  • Het spel gaat verder tot alle bekers weg zijn. Herhaal dit voor onbepaalde tijd.

Moeilijkheid om dronken uit te leggen

Uit persoonlijke ervaring, probeer niet uit te leggen dat je een woede kooi hebt terwijl je dronken bent. Ik had geen idee wat ik aan het doen was, een of andere sletterige emmer genaamd Tim probeerde het uit te leggen en iedereen was boos toen ik het hele spel verknalde. Bedankt, Tim.

Dronkenheid

Erg, erg, erg dronken.

Alternatieven

Slap Cup:
In plaats van de bekers te stapelen en de stapel te laten groeien, kun je de beker van je tegenstander wegslaan met een gevoel van gusto, machismo, en een algemeen gebrek aan respect voor de emotionele staat van je tegenstander.

Slimme studenten: Hier is de bijbaan voor jou!

Als student is het fijn om naast je studie nog een beetje bij te verdienen. Ben je op zoek naar een bijbaan om bij te verdienen, heb je daarnaast ook een goed stel hersens en leuke cijfers behaald op de middelbare school. Dan weten we wellicht voor jou de beste bijbaan. Word nu bijlesdocent bij Mr. Chadd.

Coach of bijlesdocent worden

Wordt coach of bijlesdocent en verdien zo een beetje bij.  Ohja, je moet wel een universitaire opleiding doen, anders is deze kans helaas niet voor jou! Je kunt coachen tijdens huiswerk maken of bijles geven bij een specifiek vak. Vind je het leuk om complexe vakken uit te leggen en heb je het geduld om kinderen van de middelbare school de juiste vaardigheden te geven om wél over te gaan of wél te slagen, dan is dit wat voor je.

Hoe word je bijlesdocent?

Je wordt eerst gescreend en ontvang daarna een goede training om je werk vervolgens goed uit te kunnen voeren. Dit kan online zijn maar ook bij iemand thuis. Online werkt het via de app en je kan ook bij kinderen thuis komen om ze te helpen met huiswerk of leren voor een toets. Je hoeft niet goed te zijn in alle vakken, maar het is handig als je goed weet hoe alle talen werken, zoals de dt-regeltjes van Nederlands, of hoe alle lidwoorden worden toegepast in het Duits. Maar ook als je veel weet van biologie, wiskunde, economie of eigenlijk elk vak.

Het kan al vanaf 4 uur en meestal tot 14 uur in de week, je verdient een erg leuk uurloon en het staat ook nog eens goed op je cv. Je kan trouwens al solliciteren vanaf 15 jaar. Klinkt goed toch? Je kan meer informatie vinden via: https://www.mrchadd.nl/werken-bij

GEEF EEN ZOMERS STUDENTEN CADEAU: EEN LEREN BBQ SCHORT!

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een goede vriend/student? Maar weet je echt niet wat je hem moet geven? Heeft hij eigenlijk geen echte hobby’s? Dan is het vinden van een goed cadeau natuurlijk ontzettend lastig. Bovendien is het voor studenten vaak lastig om grote spullen in hun kamertje kwijt te kunnen.  Maar wat kies je dan? Een leren BBQ schort natuurlijk! Een echt cadeau voor de mannelijke studenten.

Cadeau met een knipoog

Plagen jullie hem al tijden dat jullie nog een BBQ tegoed hebben? Of schept hij altijd op over zijn ‘kookkunsten’ en willen jullie nu wel eens verrast worden. Dan is een leren BBQ schort natuurlijk een prachtig cadeau. Zo geef je hem niet alleen iets waar hij straks echt wat aan heeft en wat eenvoudig op te bergen is, maar hebben jullie hier straks ook nog eens plezier van. Want als hij zijn BBQ schort wilt uitproberen, willen jullie hier natuurlijk bij aanwezig zijn.

Nu de zomer weer nadert en we (hopelijk) van mooi weer mogen genieten, kan dit leren schort in elk geval vaak van pas komen. Het is een cadeau waar degene erg lang mee door kan. Erg goed cadeau om samen als vrienden, jaarclub of andere groep aan iemand te geven!

Haal een echte grillmaster bij hem naar boven

Als een echte grillmaster staat hij bij de barbecue. Of het nu een elektrisch model is of het ‘echte werk’ met kolen, hij voelt zich altijd in zijn nopjes zodra hij een barbecuetang in zijn handen heeft. Om de echte grillmaster bij hem naar boven te halen, mag een leren schort natuurlijk niet ontbreken.

Wil je het schort nog persoonlijker maken? Laat deze dan graveren met zijn naam erop of kies voor een leuke uitspraak die hij altijd maakt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een belangrijke datum of initialen op het schort te graveren. Al zouden wij dat niet snel bij een mooi schort als die van Witloft doen.  Maar de keus is uiteraard aan jou.

Voordelen van een studenten creditcard

Een creditcard heeft vele voordelen voor studenten. Het studentenleven is soms behoorlijk duur en sommige uitgaven moeten op ongunstige momenten gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan uitgaven die je niet had verwacht en midden in de maand komen, terwijl je nog tot het einde van de maand moet wachten op je salaris. Met een creditcard kan je op dat moment al uitgaven doen, die je vervolgens aan het einde van de maand aflost met je salaris of studiefinanciering. Een creditcard heeft naast het uitstellen van uitgaven tot het einde van de maand nog meer voordelen. Lees hieronder welke voordelen een studenten creditcard nog meer heeft!

1. Aankopen zijn verzekerd

Op het moment dat je betaald met je creditcard worden aankopen automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd. Laat je de nieuwe camera vallen en heb je deze afgerekend met je creditcard? Dan is deze verzekerd door de creditcard maatschappij.

2. Aflevergarantie

Betaal je met je creditcard bij een webshop? Dan heb je automatisch aflevergarantie. Wordt je bestelde product niet geleverd? Of krijg je een namaakproduct? Dan draait de creditcardmaatschappij de betaling terug en betaal je dus niets.

3. Wereldwijd betalen

Betalen met je pinpas kan lang niet overal in het buitenland, terwijl je met een creditcard overal op de wereld kunt betalen. Je kan alles betalen met je creditcard tijdens je reis, maar je kan ook je creditcard als back-up gebruiken. Zo heb je altijd geld op zak.

Studenten creditcard aanvragen

Overtuigd van de voordelen van een creditcard? Als student kan je via Credit-cardaanvragen.nl/studenten meerdere creditcardmaatschappijen met speciale studenten creditcards vergelijken. Zo kies je gemakkelijk en snel de beste maatschappij. Ontdek de voordelen van een creditcard zelf, maar let er wel op dat er rente over de betalingen betaald moet worden.

Decemberstress

Velen kijken nu al uit naar aankomende decembermaand met z’n (kinder) feestdagen, (familie)gezelligheid en alom warmte en sfeer. Maar er zijn ook heel wat mensen die als een berg opzien tegen de laatste maand van het jaar. Want voor sommigen is juist die ‘verplichte’ gezelligheid bij voorbaat een enorme bron van stress; decemberstress!

Het is ook niet niks wat we in de maand december allemaal voor onze kiezen krijgen. Eerst is er het Sinterklaas-kinderfeest met cadeautje kopen voor het hele gezin waarbij we stad en land moeten aflopen. Of het dagen lang aan de slag gaan met een passende surprise en het schrijven van een eindeloze reeks gedichten voor de familie die toch vooral grappig dan wel heel diep moeten zijn. En velen vieren het feest van Sint & Piet vaak ook nog eens meer dan één keer en moeten twee keer of meer aan de bak. Pffff.

Kerst

Net bekomen van pepernoten dient zich al weer een volgende dilemma aan: wat doen we dit jaar met Kerst. Eigen familie Eerste Kerstdag, schoonfamilie tweede? Of moeten we er om aan alle verwachtingen te voldoen zelfs nog een derde aan vastplakken? Alles afstemmen en iedereen op één lijn krijgen. Toch de dagen omwisselen? Weer afstemmen. En dan moeten we nog beginnen aan het bedenken van het menu voor de Kerst. Wie kookt wat en wanneer?

De dagen voor Kerst zijn dan ook nog eens bijna volledig gevuld met het doen van alle boodschappen in vaak enorm drukke winkel. En oh ja, nog even naar huis zeulen met het leuke, maar toch wel erg grote kerstpakket dat op het werk is uitgedeeld. En minstens één Kerstdag brengen we vervolgens door in de keuken waarbij we maar moeten hopen dat alles lukt zoals bedacht en en geen gerechten moeten worden geschrapt omdat ze volledig mislukt zijn!

Oudejaarsavond

Kerst eindelijk achter de rug? We zijn er nog niet! Er wacht ons nog een avond vol gezelligheid op oudejaarsavond. Voor velen betekent dat weer alles in huis halen, oliebollen bakken of een flink tijd in de rij voor de kraam. Ook nog even bedenken wat er gedaan gaat worden, welk spelletje is geschikt voor alle aanwezigen en past de traditionele oudejaarsavondconference wel in ieders straatje? Na middernacht ook nog even zorgen dat de kinder geen beschadigingen oplopen bij het afsteken van het vuurwerk en dan eindelijk na nog een paar laatste drankjes je bed in.

Zijn we er dan? Nou niet echt, want ook al vallen de verplichte Nieuwjaarsbezoekjes en het opruimen van de Kerstboom en andere Kerstversiering eigenlijk buiten de december-maand, voor het gevoel zijn deze zaken net zo goed een prima bron voor nog meer stress.

Was het maar vast 2 januari….

 

ScriptieMaster

Elke student kan bij ScriptieMaster terecht voor scriptiebegeleiding. Dus of je het lastig vindt om te beginnen, bent vastgelopen tijdens het schrijven van je scriptie, of moeite hebt om gemotiveerd te blijven, wij bieden altijd de scriptiebegeleiding die bij jouw situatie past. Zo zorgen we er samen voor dat je snel en tevreden kunt afstuderen.

Dus ben jij op dit moment al bezig met het schrijven van je scriptie of sta je op het punt om te beginnen? Wij bieden iedere student een gratis adviesgesprek met een van onze scriptie-experts aan. In dit gesprek kijken we samen waar je op dit moment bent in jouw scriptietraject, waar je tegenaan loopt en hoe wij je het beste kunnen ondersteunen.

Lees via deze link meer over onze scriptiebegeleiding of vraag direct een gratis adviesgesprek.

 

21 diner traditie

Een 21 diner, overgewaaid vanuit Amerika en wordt nu ook steeds populairder onder Nederlanders. De 21 diner traditie is nu al behoorlijk ingeburgerd bij studenten, maar krijgt een steeds algemenere populariteit. Deze traditie vier je wanneer je 21 wordt, een zogenoemd 21 diner geef je dan. Een moment met je beste vrienden, je ouders, lekker glaasje wijn/champagne, jurkjes/jasjes, chique gedekte tafel, meerdere gangen, speeches, filmpjes en heel veel gezelligheid.

21 diner traditie

Het idee is eigenlijk heel simpel, je 21e verjaardag vieren, maar dan net even wat uitgebreider. Je pakt groot uit, daarna gaat de groep vaak ook nog even langs de oud bekende kroeg van de jarige. Daar wordt het feestje tot diep in de nacht nog even afgemaakt.

Overgevlogen vanuit Amerika

Het is niet ontstaan in Nederland, het komt oorspronkelijk uit Amerika. Het moment waar je in Amerika als ‘echt’ volwassen wordt bevonden is het moment dat je 21 wordt. Voor Amerikanen echt een mijlpaal in hun leven.

 

Voor ideeën voor een leuk 21 diner cadeau, ga je naar onze 21 diner cadeau pagina.