Welke theesoorten zijn er?

Er zijn 6 verschillende soorten thee met een verschillende herkomst en afzonderlijke verwerkingsmethoden. Van groene en zwarte thee tot Pu Erh thee en een Matcha groene thee. 

​Niet tot theesoorten gerekend worden Rooibos thee en fruit- en kruidenthee omdat het geen theebladeren van de theeplant, Camellia Sinensis bevat. Echter worden deze soorten wel in het gebruik als thee gezien.

Er zijn ook theemelanges bestaande uit gemengde theesoorten en door de unieke samenstelling vaak als het visitekaartje van een theemerk worden gezien. En tot slot zijn er nog theebloemen, bij elkaar gebonden theeblaadjes die zich bij infusie openen als een bloem.

Witte thee 

Witte thee is thee is zijn meest pure vorm. Witte thee wordt gemaakt van zorgvuldig met de hand geplukte jonge bladknoppen, nog voordat het blad zich heeft kunnen ontvouwen. Deze jonge scheuten en jonge blaadjes zijn vaak voorzien van een zilver-wit laagje dons, dat bij het drogen van de thee nog duidelijker zichtbaar wordt. Vandaar de naam’ witte thee’. Witte thee ondergaat zo min mogelijk bewerking. Na het plukken en verwelken worden de blaadjes licht gerold en daarna gedroogd in de zon of licht gebakken.

Groene thee 

Bij de productie van groene thee wordt de thee na het oogsten zo snel mogelijk geconserveerd, om te voorkomen dat er oxidatie plaatsvindt. Oxidatie is ‘reageren met zuurstof’. Hetzelfde gebeurt er als je een appel doorsnijdt. Door oxidatie verandert de smaak en het aroma. Om oxidatie te stoppen wordt groene thee verhit (in een oven of door ‘roerbakken’) of gestoomd. Groene thee wordt voornamelijk in China en Japan geproduceerd. Een voorbeeld hiervan is mate thee

Pu Ehr thee

Een extra variant thee is Pu Ehr thee (in China bekend als ‘rode’ thee), die na het volledige productieproces nog een poosje ‘rijpt’. Dit rijpingsproces vindt plaats in een donkere vochtige ruimte, en duurt een paar maanden tot zelfs een paar jaar. Dit maakt Pu Ehr een post-gefermenteerde thee, ook wel ‘vintage’ thee genoemd. De thee heeft een diep en donker aroma, en staat met name bekend om zijn medicinale eigenschappen (goed voor vetverbranding, cholesterol, etc).

Maaltijd laten bezorgen als cadeau

Op zoek naar een cadeau voor een student die van lekker eten houdt? Dan is de keuze snel gemaakt! Bekijk eens food near me tips en doe inspiratie op voor verschillende manieren waarbij je een maaltijd kunt laten bezorgen. Verder doe je zo ook inspiratie op voor nieuwe maaltijden zodat je nooit meer op Google hoeft in te typen: tips wat eten we vandaag. Afhankelijk wat de student lekker vindt kun je kiezen uit maaltijden uit verschillende keukens van de Aziatische keuken tot een simpele maar lekkere Hollandse stamppot. Eten bestellen via Butlon.com gaat heel makkelijk in zijn werk en is een ideaal cadeau voor een student. Hieronder lees je er meer over!

Hoe gaat het eten bestellen in zijn werk?

Via de site kun vul je eerst de locatie in van waar diegene woont. Dan kun je kiezen uit een groot aanbod van maaltijden. Waar wil je de student mee verrassen? Een lekker ontbijt zodat deze gelijk een goed begin van de dag heeft of verras je hem/of haar met een lunchgerecht? Zo kun je kiezen uit hamburgers of een broodje kroket maar er zijn ook gezondere opties zoals een sandwich met groentes. Een andere optie is om de student op vrijdag te verrassen met een lekkere borrelhapjes. Dat zal ook zeker in de smaak vallen en is meteen goede manier om het weekend in te luiden. Kortom er is genoeg keuze om een maaltijd of hapjes te bestellen voor iedereen.

Avondmaaltijd bezorgen als cadeau

Een andere manier om een student te verrassen is om samen met hem/haar te gaan avondeten en een lekker gerecht te laten bezorgen. Je kunt kiezen uit verschillende keukens zoals een Italiaanse risotto of een maaltijd met aardappeltjes. Wil je daarna ook samen in de keuken aan de slag met het maken van een toetje? Je kunt dan gemakkelijk via de online supermarkt service zelf wat ingrediënten inslaan. Zodra je hebt betaald wordt er met de bestelling aan de slag gegaan en ontvang je het zo snel mogelijk thuis. Er worden strikte hygiënerichtlijnen op nagehouden zodat de kwaliteit van de producten zo goed mogelijk gewaarborgd blijft.

cadeaus voor kitesurfer

DE BESTE CADEAUS VOOR KITESURFERS

Ken je een kitesurfer in je leven die een speciale behandeling verdient? We hebben je gedekt. In deze gids laten we je de beste cadeaus voor kitesurfers zien, variërend van praktisch tot ronduit dwaas.

Een overzicht van de geschenken die we bespreken:

 • Kite Board tas
 • Trainer Kite
 • Gepolariseerde Zonnebril
 • Surfpak
 • GoPro en Line Mount
 • Progressie Kitesurf Instructieserie
 • De Wereld Vlieger en Windsurfgids
 • Zonnebrandcrème

Grappige cadeaus voor een kitesurfer

 • Kitesurfkaart
 • Kitesurfmok

Vliegerboardzak

Een boardtas is een essentieel item voor reizende kitesurfer. Koop een boardtas met wieltjes en voldoende ruimte voor het opbergen van extra’s zoals een wetsuit, harnas en kleding. Wanneer je een kite koopt, wil je deze natuurlijk ook zo goed mogelijk en zo gemakkelijk mogelijk vervoeren.

Trainer Kite

Ze zeggen dat de hemel de limiet is – maar een trainersvlieger zal ze ongelijk geven. Een van de beste manieren om het vliegen van een kitesurfvlieger onder de knie te krijgen is het oefenen met een trainersvlieger. Ze zijn ronduit leuk en nemen ons mee terug naar de tijd dat we nog leerden kiten. Het is ook een van de beste manieren om je niet-kitesurfende vrienden om te zetten in kitesurfers.

Gepolariseerde Zonnebril

Help je kitesurfmaatje met het beschermen van hun ogen tegen schadelijke UV-stralen. Deze zonnebril heeft stootvaste lenzen, is gepolariseerd en drijft in het water.

Het laatste, maar niet het minste belangrijke cadeau voor je kitesurfvriend is een zonnebril, die gemaakt is om de confrontatie aan te gaan met intense UV-stralen. Ze zijn gemaakt van een zwart PC montuur met zwarte schokbestendige lenzen, gepolariseerd, met de mogelijkheid om te drijven in het water.

Surfpak

Surfpakken werken verbazingwekkend goed bij het kitesurfen. In tegenstelling tot een rashguard rijden ze niet omhoog dankzij je harnas. Zoek er een die UPF 50+ bescherming tegen de zon biedt.

GoPro en Line Mount

De GoPro HERO7 Black is een van de beste camera’s voor kitesurfers. Het heeft een hyperstrakke stabilisatie die een gimbal simuleert, is duurzaam en waterdicht tot 10 meter. Omdat hij zo klein is, kunnen kitesurfers de camera op hun lijn monteren voor interessante opnamen. Ze kunnen hem ook koppelen aan een GoPole en de camera uit de lucht houden tijdens het kiten. De GoPro HERO7 is een geweldige reiscamera in het algemeen, waardoor kitesurfers herinneringen aan hun favoriete reizen kunnen vastleggen en bewaren.

Progressie Kitesurf Instructieserie

Progression is een serie kitesurfinstructievideo’s die kitesurfers alles leren, van beginners tot gevorderden. Het omvat alles van kite set-up tot rijden en springen. De old-school filmstijl en de graphics geven het ook een jaren ’90 nostalgisch gevoel.

De World Kite and Windsurfing Guide

Reizende kitesurfers zullen het geweldig vinden om The World Kite and Windsurfing Guide als een snelle referentie te hebben. Dit boek helpt kiteboarders bij het boeken en plannen van reizen naar vrijwel elke bestemming ter wereld. Als er een constante wind is, is de kans groot dat deze gids het dekt.

Zonnebrandcrème

Feit: Niemand houdt ervan om zich te laten verbranden. Een kitesurfer kan zijn huid en het rif beschermen door een laagje minerale zonnebrandcrème te dragen. Weet je niet zeker welke het beste werkt? Bekijk onze gids over hoe je de beste rif-veilige zonnebrandcrème kunt kiezen.

Kitesurfkaart

Deze kitesurfkaarten zijn geweldig! Bij The Salt Sirens hebben we de surfversie hiervan in ons kantoor en het is altijd een spraakmakend item. Het detail in elke kaart is geweldig, en kitesurfers kunnen hun favoriete plekken markeren.

Kitesurfmok

Begin de dag met kitesurfen in je hoofd. Er zijn genoeg leuke en grappige mokken om uit te kiezen zoals “Life Begins at 25 Knots, “Kitesurf More, Worry Less,” “Happiness is Kitesurfing,” en “You can’t stop the wind, but you can learn to kitesurfing”.

Bekijk ook eens het aanbod bij Telstarsurf voor prachtige kite artikelen.

cadeau theorie les

Een oefen cursus voor je auto theorie als cadeau!

Veel jonge mensen hebben nog geen auto rijbewijs en daarbij is het theorie examen een van de twee obstakels, naast het praktijk examen. Ben je op zoek naar een goed, educatief cadeau voor iemand die zijn of haar rijbewijs nog moet halen? Wellicht is een online cursus voor het theorie examen wel het perfecte cadeau! Je kunt op verschillende manieren oefenen voor je theorie-examen. Via zelfstudie of via een online stoomcursus gevolgd door het theorie-examen. Uiteraard is hetafhankelijk van wat het beste bij diegene past. Maar in elke situatie is het fijn als je al een test op een soortgelijke manier hebt gehad voordat het echte theorie examen langskomt. 

Vanaf 16 jaar kun je met de theorie beginnen. Dit is mogelijk voorafgaand aan de start van de rijlessen. Dus het cadeau is al geschikt vanaf 16 jarige jongeren. Je moet slagen voor je theorie-examen om te kunnen beginnen met je praktische rijbewijsexamen. Het advies is vaak om zo snel mogelijk te beginnen met theorie bij de start van rijlessen of zelfs voor de rijlessen zodat de voorbereiding optimaal is. Ook de praktijk lessen zullen dan gemakkelijker zijn omdat de leerling dan eerder situaties en regels begrijpt. 

Het theorie-examen is de voorbereiding op “the real deal”. Je theoriecertificaat is 50% van het rijbewijs! Veel kandidaten bereiden zich hierop niet voldoende op voor. Ze vinden een goede theoretische opleiding te duur, gebruiken een derdehands theorieboek, oefenen niet genoeg goede praktijkexamens, en/of besteden gewoonweg niet genoeg tijd aan hun voorbereiding.

Het resultaat kan zijn dat ze een of meerdere keren zakken voor hun theorie examen. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar ook wordt je rijopleiding vertraagd.  Zonde! Natuurlijk zijn er lastige vragen op de examens, maar het CBR ontwikkelt de examenvragen zeer grondig met inbreng van vele experts. Het is slechts een mythe dat het theorie-examen vol zit met lastige vragen die alleen gemaakt zijn om je te laten zakken.

Zo werkt het autotheoretisch examen

Je doet je theorie-examen op de CBR-locatie die bij je past. Zodra je slaagt voor je examen is je certificaat 18 maanden geldig. Het theorie-examen bestaat uit 65 meerkeuzevragen over:

 • Herkenning van risico’s
 • Verkeersreglementen
 • Inzicht
 1. Herkenning van gevaren

Je beantwoordt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je er 13 correct moet beantwoorden. Je hebt 8 seconden per vraag. Je moet snel reageren, net als in het verkeer.

 1. Verkeersreglementen 

Je beantwoordt 12 vragen over de verkeersregels. Je moet in totaal 10 vragen correct beantwoorden.

 1. Inzicht 

Je beantwoordt 28 vragen over het algemene begrip van verkeerssituaties. In totaal moet je 25 vragen correct beantwoorden.

Auto theorie online cursus als cadeau

Hierboven heb je kunnen lezen waarom een online cursus erg waardevol kan zijn voor mensen die hun rijbewijs nog moeten halen. Wil je dus een keer wat anders cadeau geven en inspelen op een praktische behoefte voor een rijbewijs, maar is een rijbewijs in totaal wat aan de dure kant? Dan is dit volgens onze redactie een mooi alternatief! Verschillende cursussen worden aangeboden van ongeveer 20 euro tot bijna 80 euro. Hierin heb je veel verschillen, bekijk bijvoorbeeld eens dit assortiment aan auto theorie oefeningen

Verras je opa en oma op afstand!

In Nederland zitten we nog steeds in quarantaine en kunnen we nog steeds niet heel veel doen. De ouderen voelen zich erg eenzaam en je kunt zelf ook je opa en oma niet bezoeken. Om hen toch een fijn gevoel te geven kun je ze gelukkig nog wel op afstand verrassen. In dit artikel delen we een aantal tips hoe jij je opa en oma in deze zware tijd toch blij kunt maken!

Op bezoek op afstand 

Je mag je opa en oma geen knuffel en kus geven, maar je kunt ze nog wel op afstand zien. Wonen zij in een flatgebouw? Ga samen buiten op afstand zitten en drink een kop koffie. Hebben ze een groot balkon of een tuin? Dan kun je ook daar langsgaan en op afstand zitten. Je kun wat boodschappen doen en dit meenemen als verrassing. Behalve boodschappen doen kun je ook een fruitmand bezorgen op hun adres voordat je langskomt. Bij de fruitmand kun je een kaart meegeven waarin je met je familie allemaal iets liefs schrijft. 

Jarig tijdens corona? Stuur een cadeau op! 

Is je opa of oma jarig tijdens de quarantaine? Dat is natuurlijk erg balen. Gelukkig hebben we de mogelijkheid online te kunnen shoppen en cadeaus op te kunnen sturen. Je kunt online ook veel kortingen vinden voor cadeau mannen of vrouwen. Webshops blijven met aanbiedingen komen. Je kunt ervoor kiezen één duurder cadeau te kopen of wat kleine cadeaus en zelf een cadeaupakket samen te stellen. 

Familievideo

Hebben je opa en oma thuis een smart device? Dan kun je een leuke familievideo opsturen naar ze! Je maakt een video waarin iedereen iets deelt en iets liefs zegt. Zo geef je je opa en oma toch een warm familiegevoel in deze tijd. Gebruiken zij thuis geen smart devices en kun je de video niet opsturen? Je kunt langsgaan en zelf een smart device meenemen waarop je dit, op afstand natuurlijk, kunt laten zien. 

Communiceer veel

Het is belangrijk dat je veel in contact blijft met elkaar. Je opa of oma kunnen niet met anderen zijn, kunnen nauwelijks naar de supermarkt of een blokje om gaan. We hebben niet alleen te maken met een coronacrisis, maar ook met een eenzaamheidscrisis. Bel je opa of oma op, verras ze met boodschappen of wat lekkers en deel mooie herinneringen met elkaar. Het is belangrijk dat we er met zijn allen toch een mooie tijd van maken en er sterker uitkomen!

WAT ZOU ER IN ELK STUDENTENHUIS AANWEZIG MOETEN ZIJN?

Geregeld vertier in een studentenhuis geeft net dat tikkeltje meer hartelijkheid.

Student zijn in deze tijd is niet zo eenvoudig. Er wordt immers veel verwacht van onze jongeren. Iedereen moet presteren en vrije tijd lijkt wel iets dat je verworven moet hebben. Studeren zonder ontspannen is niet mogelijk, daarom is het aan te raden een studentenhuis zo aangenaam mogelijk in te richten.

In elk studentenhuis zou er een relaxruimte moeten zijn, waar sommige even kunnen op hun effen komen, een soort lounge met tv en zithoek. Zo een ontspanningsruimte mag ook met sfeerlicht en gezellig ingericht zijn. Aan de muur kan een leuke boekentas geplaatst worden door de huisbaas met allerlei boeken, geen studieboeken, louter voor studenten bedoeld die zich ontspannen door te lezen. Online kun je leuke, originele boekenkast rekken vinden, die op een ludieke manier in het huis zullen staan.

Een speelruimte is sowieso een must. Een pool en een tafelvoetbal zijn ook erg populair bij de jeugd. Dit mag zeker niet ontbreken. Hier kan je een leuke kist voorzien van de nodige gezelschapsspelletjes waar iedereen uit kan kiezen. Het voorzien van 2 tafels met enkele stoelen die gemakkelijk stapelbaar zijn om terug weg te bergen is hier geen luxe. Je moet toch ergens je spelletje kunnen spelen. Gadgets, zoals leuke lampen of hilarische drinkbekers voor in de keuken. In de gezamenlijke keuken kan je ook een blender plaatsen alsook een kleurrijke broodrooster. Het mag er een beetje retro uitzien. Een pizzasnijder of koelkastmagneten in een toffe vorm zijn zo van die hebbedingetjes die het altijd doen.

Online gamen is in, dus een gamehoek is weer een ander plekje om te vertoeven. Studenten hebben toch hun eigen laptop, zo kunnen ze gemakkelijk met elkaar of anderen in verbinding staan. Voor de dames is misschien wel een soort van yoga of meditatieruimte een fijn idee. Dit is ook wel heel erg van deze tijd. Quality time zoals even in jezelf terug rust vinden kan dan in een soort van mindfulness ruimte. Dat hoeft niet onmiddellijk een super grote ruimte te zijn. Zolang je maar niet in benauwde plaatsen hoeft te verblijven, is dit meer dan oké.

Voor de grotere studentenhuizen waar een leuke tuin is, kan je altijd in de buitenlucht toffe dingen doen zoals kubb spelen. Dit is een spel waarvan je houten blokken van elkaar moet omgooien, zeer spannend en hierbij kan er ook weer een bbq geplaatst worden. Barbecueën is een meerwaarde, tenminste als het mag, want bij vele huizen is dit verboden waar studenten wonen. Omwille van lawaaioverlast.

Belangrijk is dat al deze nieuwste snufjes ook wel volgens de veiligheidsnormen die binnen het studentenhuis gelden, moeten voldoen. Dus hierbij toch bij de huisbaas goed polsen. In elke residentie gelden immers andere regels.

Horloges die altijd een goede keuze zijn

Ben je op zoek naar een nieuwe pols klok, maar weet je niet zo goed welke je graag zou willen hebben? Of zou je vooral wat inspiratie willen krijgen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Het uitzoeken van een horloge kan lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende merken, soorten, maten en prijscategorieën dat het je al snel duizelt. Gelukkig is dat helemaal niet nodig, want er zijn om dezelfde reden ook ontzettend veel veilige keuzes die je kunt maken. Hieronder zijn enkele merken en typen horloges op een rijtje gezet die altijd een goede keus zijn, dus bekijk ze snel.

Chique horloges 

Emporio Armani horloges of een Guess horloge zijn perfecte voorbeelden van dit type klok. Het past goed bij een overhemd en een spijkerbroek, maar ook bij je driedelige pak. Je kunt het dragen naar een sollicitatie of een gala en bent op beide soorten bijeenkomsten altijd volledig in stijl. Er zijn nog veel meer merken in dit spectrum, maar deze twee steken er bovenuit vanwege hun prijs en kwaliteit verhoudingen, die zeer gunstig zijn voor ieder budget!

Een sportief horloge

Voor de sportievelingen onder ons zijn er meerdere goede keuzes. Velen kiezen tegenwoordig voor een smartwatch die tegenwoordig ook dienst doet als sportieve tracker en ondersteuner, maar dat raden wij eigenlijk af. Veel beter kun je investeren in bijvoorbeeld een Suunto of Garmin horloge. Hiermee kun je veel meer data bijhouden maar, belangrijker nog, deze horloges zijn veel robuuster. Ga je dus een keer onderuit tijdens het mountainbiken of stoot je tegen een zwaar gewicht aan in de sportschool, dan kan jouw horloge hier gewoon tegen!

Een horloge als investering

Wil je investeren in een mooi horloge zodat deze, terwijl je er dagelijks van geniet, steeds meer waard wordt? Dan zul je je goed moeten verdiepen in de markt, want niet iedere Rolex wordt ieder jaar waardevoller. Goede merken om naar te kijken zijn de laatstgenoemde, maar ook bijvoorbeeld Omega of zelfs Patek Philippe, hoewel dit volledig afhankelijk is van jouw budget en voorkeuren qua smaak kom je daarmee al een heel eind!

Kies iets wat je zelf mooi vind

Misschien vindt jij alles in de lijst wel ontzettend onaantrekkelijk. Dat kan! Kies vooral een horloge dat bij jou, je eisen en je wensen past. Is dat een plastic klok van twee tientjes, dan is dat zo. Je zult het horloge namelijk zelf moeten dragen.


SLEUTELHANGER, DEZE IS UNIEK VOOR IEDEREEN!

Een sleutelhanger die u zelf geheel samenstelt is een uniek cadeautje. Zeker voor een student. De hanger die is bevestigd aan de ring kunt u zelf samenstellen. Zo kunt u er een naam op laten zetten. Maar u kunt er ook een foto op laten graveren. Sleutelhangers zijn in veel verschillende soorten en maten te koop. Wat dacht van een Clicks heren sleutelhanger. Gemaakt van zwart leer en speciaal gemaakt voor chunks. Chunks ook wel Clicks genoemd zijn een soort drukkers die passen op deze speciale sleutelhangers. De chunks (drukkers) zijn te koop in verschillende printen, symbolen en kleuren. Zo kunt u een zeer persoonlijk cadeau geven dat door de student ook nog aan te passen aan met zijn eigen smaak. Voor de dames is deze hanger ook te koop. De dames passen de clicks op de hanger vaak aan hun outfit aan. 

Studenten hebben graag een aandenken aan thuis

Studenten hebben graag een aandenken aan thuis maar het moet weer niet al te veel in het zicht zijn. Een sleutelhanger met foto is dan een leuk idee. Een hanger wordt aan de sleutelbos gehangen en deze wordt bijna altijd meegenomen. Met een gepersonaliseerde hanger heeft de student dan ook altijd een stukje van thuis bij zich. De sleutelhanger met foto is geheel zelf samen te stellen. Eerst kiest u de hanger uit. Dan kunt u een foto uploaden. U krijgt dan een voorbeeld te zien van de hanger met foto. Voor jongens of mannen kiest u bijvoorbeeld een opener als hanger. Voor een meisje voor een hanger waar de foto’s verwisselbaar zijn. Bij de memory locket hanger is de foto’s verwisselbaar en wordt gesloten door middel van een magneet verbinding. 

Een ‘gepersonaliseerde’ sleutelhanger voor elke student

Bent u op zoek naar een klein cadeautje voor een student of studente dan is een ‘gepersonaliseerde’ hanger een leuk idee. U kunt de sleutelhanger helemaal zelf samenstellen. De hanger kan worden voorzien van een tekst die u zelf schrijft. Daarnaast kan deze ook worden voorzien van een symbool of van een foto. U kunt dus zelf bepalen welke hanger u aan de sleutelring wilt hangen. Door zelf de hanger uit te zoeken, zelf de tekst te schijven en zelf een foto uit te zoeken of zelf het symbool voor de hanger uit te zoeken wordt het een zeer unieke hanger. Unieker én persoonlijker kunt u het cadeau niet maken. Zo’n gepersonaliseerde hanger wil toch elke student wel.

Een persoonlijk cadeautje voor meerdere personen

Als u op zoek bent naar een cadeautje voor meerdere personen dan moet dat natuurlijk niet al te duur uitvallen. Een mooi, goedkoop cadeautje, dat u helemaal zelf kunt samenstellen en waar men  ook nog iets aan heeft, is een sleutelhanger. Een hanger kunt u kopen in veel verschillende vormen. Voor heren met een stoere lederen look, in de vorm van een flesopener of voorzien van minigereedschap. Voor dames met symbolen en chunks in vele vormen en kleuren of met een hanger voorzien van een foto. Een hanger, met of zonder foto, maar wel voorzien van een persoonlijke tekst of symbolen is leuk voor elke student!

Leer de voordelen van NLP training kennen

Een van de inherente capaciteiten van de mens is om zijn activiteiten uit te voeren met volledige uitmuntendheid. De meeste mensen gebruiken echter slechts 30% van hun potentieel.

Om deze prestatie te verbeteren, zijn er verschillende menselijke ontwikkelingsmethodologieën die het individu helpen zijn talenten maximaal te benutten. We kunnen de nadruk leggen op de Neurolinguistische Programmering – NLP.

Voor wie is NLP aangewezen?

Neurolinguïstisch programmeren is een sterke basis van de Coaching-structuur. De methodologieën zijn bedoeld voor iedereen die zijn prestaties en uitmuntendheid wil maximaliseren, zowel in persoonlijke als in professionele zin. Een NLP-cursus leert individuen hoe ze hun leerproces kunnen herprogrammeren om te leren hoe ze alles moeten doen wat hen interesseert.

Voordelen van neurolinguïstische programmering

Naast de ontwikkeling van emotionele intelligentie, een groter overtuigings- en onderhandelingsvermogen, het versterken van het zelfvertrouwen en het verbeteren van de communicatie, zijn er nog andere voordelen die u kunt behalen met Neurolinguistische Programmering. Dit zijn ze:

1 – Dissociatie van wat echt en wat denkbeeldig is

De geest van de mens beschikt niet over aangeboren vermogens om te onderscheiden wat de werkelijkheid is en wat het veld van de verbeelding is. Daarom is het essentieel om deze vaardigheden te ontwikkelen en zo voor de geestelijke gezondheid te zorgen.

In die zin biedt NLP training tools en technieken aan zodat u weet hoe u uw gedachten op een positieve en gunstige manier kunt sturen. Leid je gedachten op een gezonde manier die bijdraagt aan je succes en welzijn.

2 – Gedragspatronen bouwen

Neurolinguïstisch programmeren gelooft dat als iemand iets kan doen, andere mensen het ook kunnen leren. In die zin biedt de NLP opleiding technieken die zorgen voor herprogrammering vanuit spiegelende gewoontes en gedragingen om een staat van uitmuntendheid te bereiken.

Voor Neurolinguïstische Programmering zijn het veranderen van gedrag en het opbouwen van nieuwe gedragspatronen mogelijke factoren. Als dit een behoefte is die je in jezelf hebt ervaren, zal NLP je veel helpen.

3 – De kunst van het communiceren

Op alle gebieden van het leven maakt effectieve communicatie veel verschil en brengt veel positieve voordelen met zich mee voor degenen die goed communiceren. Weten hoe je moet communiceren is essentieel in zowel de persoonlijke als de professionele sfeer.
In de NLP-training worden technieken doorgegeven die het vermogen om efficiënt te communiceren helpen verbeteren. Als u uw communicatie wilt verbeteren, kan deze training dus een bondgenoot zijn in dit transformatieproces.

WAAROM WIJN (VRIJWEL) ALTIJD EEN GOED CADEAU IS!

Sommige mensen zijn erg bezig met het juiste cadeau uitzoeken. Voor wat voor gelegenheid dan ook. Vooral wanneer je een persoon wat minder goed kent, zoals een collega, je baas of vrienden van vrienden. We proberen je in dit een paar redenen te geven waarom een wijn cadeau meestal een goede oplossing is. Dus niet altijd! Maar hier geven we de redenen waarom wel en ook wanneer wel. 

Met wijn als cadeau ben je bijna zeker van succes, het is namelijk  gemakkelijk te consumeren en het is vrij zeldzaam om iemand te ontmoeten die het NOOIT drinkt – of die geen vrienden heeft die het drinken.Tijdens festiviteiten (zoals Kerstmis of Pasen) zijn er tal van gelegenheden om een glas of twee te drinken: zaken- en gezinslunches en -diners, aperitieven, het uitwisselen van cadeaus met vrienden en geliefden. Het is dus hoogst onwaarschijnlijk dat uw geschenk op een plank zal worden achtergelaten om stof te verzamelen, tenzij het natuurlijk niet gemaakt is om dat te doen, zoals een veel te dure vintage Barolo uit 1990 bijvoorbeeld. 

Er is een oud Italiaans gezegde: “Als je niet in gezelschap drinkt, ben je ofwel een dief ofwel een spion”.

Wijn is een ‘gezellig’ cadeau

Wijn wordt meestal genoten in gezelschap: wat is een beter cadeau om een langdurige vriendschap te vieren? En we mogen niet vergeten dat wijn het lichaam en de ziel verwarmt; na een paar glazen (ik raad aan om voorzichtig te drinken!) maakt het iedereen een stuk vrolijker, en een fles op tafel voegt altijd dat extra vleugje gezelligheid toe.

Ik hou van het idee dat mijn cadeau gebruikt kan worden om de mooiste momenten te vieren die we met onze vrienden of familie doorbrengen.

Wanneer je bij iemand thuis komt met een fles wijn als cadeau. Laat je als snel een goede indruk achter. Wijn is een chique product en het is ideaal voor elke situatie: je zult zeker een grote indruk achterlaten, ongeacht de gelegenheid.

Wijn is, in tegenstelling tot andere chique producten, zoals bijvoorbeeld parfum, een veel minder riskante aankoop: het kiezen van de juiste wijn is gemakkelijk, het kiezen van het juiste parfum… is niet zo gemakkelijk.

Minimaal risico en een maximale opbrengst kunnen we dus wel stellen!

Nog een groot voordeel aan wijn: Er is wijn voor alle budgetten

Als de prijs een probleem is, biedt wijn (zelfs prestigieuze wijnen) de mogelijkheid om aan alle budgetten te voldoen.

Met 15-20 euro heb je een aardig kwaliteitswijn in huis. Geproduceerd door een wijnhuis met een mooie verhaal en historie. Altijd leuk om bij het cadeau ook een leuk verhaaltje te kunnen vertellen. 

Met 30-40 euro kom je ook aan de bekendere en kwalitatief goede wijnen zoals een Barolo of Barbaresco. 

Champagne als cadeau

Champagne is het standaardidee van iedereen om het met stijl te vieren. Nu zijn champagnes meestal wel een stuk prijziger dan een flesje wijn. Het goede nieuws is dat champagne slechts één stijl van mousserende wijn is. Prosecco, Cava, en algemene mousserende wijnen vormen de rest van de mix en zijn net zo leuk met de klassieke kurk knallende geluid, terwijl ze aanzienlijk meer betaalbaar. In onze optiek is champagne vooral duur door de schaarste en de regel dat het perse in de champagne streek gemaakt moet worden. 

Voor het echte gemak zijn er webshops waar je fles wijn of champagne als cadeau thuis of op een ander adres kan laten bezorgen. Charles is bijvoorbeeld wijn cadeau webshop. Een echte aanrader, vooral ook omdat er direct een mooie cadeau verpakking omheen zit.