Hoe zorg je thuis voor de meest comfortabele studiesituatie?

Het thuis studeren is de afgelopen twee jaar een groot deel van het leven van de meeste studenten geworden. De meeste scholen en bibliotheken zijn immers gesloten geweest. Nu zal er voor het thuis studeren helaas in de meeste studentenkamers niet heel veel ruimte zijn. Juist daarom is het belangrijk om de juiste spullen in huis te halen om alsnog thuis op een fatsoenlijke manier te kunnen studeren. Benieuwd hoe jij thuis voor een zo comfortabel mogelijke studiesituatie kunt zorgen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

In-en uitklapbaar bureau

Het zal misschien niet het meest mooie stuk interieur zijn, maar het in-en uitklapbare bureau is wel ontzettend handig in gebruik. Dit is met name het geval in een studentenkamer. Door de beperkte ruimte zul je creatief moeten omgaan met het kleine beetje ruimte dat je hebt. Een in-en uitklapbaar bureau geeft je de mogelijkheid om tijdens het studeren de ruimte voor studie te gebruiken. Na het studeren kan het bureau worden ingeklapt waardoor je deze ruimte ook weer kunt gebruiken voor andere dingen. Het is overigens wel belangrijk dat je een extra opbergruimte hebt als je kiest voor een in-en uitklapbaar bureau. Je notitieboek, agenda en bijvoorbeeld boeken kun je immers niet op het bureau laten liggen als je deze inklapt.

Maak afspraken met je eventuele huisgenoten

In een studentenhuis woon je over het algemeen niet alleen. Iedereen zit dus in hetzelfde schuitje als het gaat om het thuis studeren. Het is handig om voorafgaand aan een collegeblok de agenda’s van iedereen naast elkaar te leggen. Zo zie je wanneer iedereen thuis is kan je hier ook rekening mee houden. Het meest verstandig is om met zijn allen een studiemoment in te plannen als iedereen thuis is. Zo komt er nooit onverwachts iemand binnen en houd je elkaar ook een beetje gemotiveerd. Als iedereen zich netjes aan de studeer tijden houdt, dan zal je ook niet als eerste de tijd durven doorbreken! Ben je op zoek naar spulletjes die het studeren makkelijker maken? Bekijk dan eens de webshop van bekking en blitz! Hier vind je alles wat je nodig hebt omtrent agenda’s, notitieboekjes, deskplanners et cetera.