cadeau theorie les

Een oefen cursus voor je auto theorie als cadeau!

Veel jonge mensen hebben nog geen auto rijbewijs en daarbij is het theorie examen een van de twee obstakels, naast het praktijk examen. Ben je op zoek naar een goed, educatief cadeau voor iemand die zijn of haar rijbewijs nog moet halen? Wellicht is een online cursus voor het theorie examen wel het perfecte cadeau! Je kunt op verschillende manieren oefenen voor je theorie-examen. Via zelfstudie of via een online stoomcursus gevolgd door het theorie-examen. Uiteraard is hetafhankelijk van wat het beste bij diegene past. Maar in elke situatie is het fijn als je al een test op een soortgelijke manier hebt gehad voordat het echte theorie examen langskomt. 

Vanaf 16 jaar kun je met de theorie beginnen. Dit is mogelijk voorafgaand aan de start van de rijlessen. Dus het cadeau is al geschikt vanaf 16 jarige jongeren. Je moet slagen voor je theorie-examen om te kunnen beginnen met je praktische rijbewijsexamen. Het advies is vaak om zo snel mogelijk te beginnen met theorie bij de start van rijlessen of zelfs voor de rijlessen zodat de voorbereiding optimaal is. Ook de praktijk lessen zullen dan gemakkelijker zijn omdat de leerling dan eerder situaties en regels begrijpt. 

Het theorie-examen is de voorbereiding op “the real deal”. Je theoriecertificaat is 50% van het rijbewijs! Veel kandidaten bereiden zich hierop niet voldoende op voor. Ze vinden een goede theoretische opleiding te duur, gebruiken een derdehands theorieboek, oefenen niet genoeg goede praktijkexamens, en/of besteden gewoonweg niet genoeg tijd aan hun voorbereiding.

Het resultaat kan zijn dat ze een of meerdere keren zakken voor hun theorie examen. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar ook wordt je rijopleiding vertraagd.  Zonde! Natuurlijk zijn er lastige vragen op de examens, maar het CBR ontwikkelt de examenvragen zeer grondig met inbreng van vele experts. Het is slechts een mythe dat het theorie-examen vol zit met lastige vragen die alleen gemaakt zijn om je te laten zakken.

Zo werkt het autotheoretisch examen

Je doet je theorie-examen op de CBR-locatie die bij je past. Zodra je slaagt voor je examen is je certificaat 18 maanden geldig. Het theorie-examen bestaat uit 65 meerkeuzevragen over:

  • Herkenning van risico’s
  • Verkeersreglementen
  • Inzicht
  1. Herkenning van gevaren

Je beantwoordt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je er 13 correct moet beantwoorden. Je hebt 8 seconden per vraag. Je moet snel reageren, net als in het verkeer.

  1. Verkeersreglementen 

Je beantwoordt 12 vragen over de verkeersregels. Je moet in totaal 10 vragen correct beantwoorden.

  1. Inzicht 

Je beantwoordt 28 vragen over het algemene begrip van verkeerssituaties. In totaal moet je 25 vragen correct beantwoorden.

Auto theorie online cursus als cadeau

Hierboven heb je kunnen lezen waarom een online cursus erg waardevol kan zijn voor mensen die hun rijbewijs nog moeten halen. Wil je dus een keer wat anders cadeau geven en inspelen op een praktische behoefte voor een rijbewijs, maar is een rijbewijs in totaal wat aan de dure kant? Dan is dit volgens onze redactie een mooi alternatief! Verschillende cursussen worden aangeboden van ongeveer 20 euro tot bijna 80 euro. Hierin heb je veel verschillen, bekijk bijvoorbeeld eens dit assortiment aan auto theorie oefeningen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *