Decemberstress

Velen kijken nu al uit naar aankomende decembermaand met z’n (kinder) feestdagen, (familie)gezelligheid en alom warmte en sfeer. Maar er zijn ook heel wat mensen die als een berg opzien tegen de laatste maand van het jaar. Want voor sommigen is juist die ‘verplichte’ gezelligheid bij voorbaat een enorme bron van stress; decemberstress!

Het is ook niet niks wat we in de maand december allemaal voor onze kiezen krijgen. Eerst is er het Sinterklaas-kinderfeest met cadeautje kopen voor het hele gezin waarbij we stad en land moeten aflopen. Of het dagen lang aan de slag gaan met een passende surprise en het schrijven van een eindeloze reeks gedichten voor de familie die toch vooral grappig dan wel heel diep moeten zijn. En velen vieren het feest van Sint & Piet vaak ook nog eens meer dan één keer en moeten twee keer of meer aan de bak. Pffff.

Kerst

Net bekomen van pepernoten dient zich al weer een volgende dilemma aan: wat doen we dit jaar met Kerst. Eigen familie Eerste Kerstdag, schoonfamilie tweede? Of moeten we er om aan alle verwachtingen te voldoen zelfs nog een derde aan vastplakken? Alles afstemmen en iedereen op één lijn krijgen. Toch de dagen omwisselen? Weer afstemmen. En dan moeten we nog beginnen aan het bedenken van het menu voor de Kerst. Wie kookt wat en wanneer?

De dagen voor Kerst zijn dan ook nog eens bijna volledig gevuld met het doen van alle boodschappen in vaak enorm drukke winkel. En oh ja, nog even naar huis zeulen met het leuke, maar toch wel erg grote kerstpakket dat op het werk is uitgedeeld. En minstens één Kerstdag brengen we vervolgens door in de keuken waarbij we maar moeten hopen dat alles lukt zoals bedacht en en geen gerechten moeten worden geschrapt omdat ze volledig mislukt zijn!

Oudejaarsavond

Kerst eindelijk achter de rug? We zijn er nog niet! Er wacht ons nog een avond vol gezelligheid op oudejaarsavond. Voor velen betekent dat weer alles in huis halen, oliebollen bakken of een flink tijd in de rij voor de kraam. Ook nog even bedenken wat er gedaan gaat worden, welk spelletje is geschikt voor alle aanwezigen en past de traditionele oudejaarsavondconference wel in ieders straatje? Na middernacht ook nog even zorgen dat de kinder geen beschadigingen oplopen bij het afsteken van het vuurwerk en dan eindelijk na nog een paar laatste drankjes je bed in.

Zijn we er dan? Nou niet echt, want ook al vallen de verplichte Nieuwjaarsbezoekjes en het opruimen van de Kerstboom en andere Kerstversiering eigenlijk buiten de december-maand, voor het gevoel zijn deze zaken net zo goed een prima bron voor nog meer stress.

Was het maar vast 2 januari….

 

ScriptieMaster

Elke student kan bij ScriptieMaster terecht voor scriptiebegeleiding. Dus of je het lastig vindt om te beginnen, bent vastgelopen tijdens het schrijven van je scriptie, of moeite hebt om gemotiveerd te blijven, wij bieden altijd de scriptiebegeleiding die bij jouw situatie past. Zo zorgen we er samen voor dat je snel en tevreden kunt afstuderen.

Dus ben jij op dit moment al bezig met het schrijven van je scriptie of sta je op het punt om te beginnen? Wij bieden iedere student een gratis adviesgesprek met een van onze scriptie-experts aan. In dit gesprek kijken we samen waar je op dit moment bent in jouw scriptietraject, waar je tegenaan loopt en hoe wij je het beste kunnen ondersteunen.

Lees via deze link meer over onze scriptiebegeleiding of vraag direct een gratis adviesgesprek.

 

21 diner traditie

Een 21 diner, overgewaaid vanuit Amerika en wordt nu ook steeds populairder onder Nederlanders. De 21 diner traditie is nu al behoorlijk ingeburgerd bij studenten, maar krijgt een steeds algemenere populariteit. Deze traditie vier je wanneer je 21 wordt, een zogenoemd 21 diner geef je dan. Een moment met je beste vrienden, je ouders, lekker glaasje wijn/champagne, jurkjes/jasjes, chique gedekte tafel, meerdere gangen, speeches, filmpjes en heel veel gezelligheid.

21 diner traditie

Het idee is eigenlijk heel simpel, je 21e verjaardag vieren, maar dan net even wat uitgebreider. Je pakt groot uit, daarna gaat de groep vaak ook nog even langs de oud bekende kroeg van de jarige. Daar wordt het feestje tot diep in de nacht nog even afgemaakt.

Overgevlogen vanuit Amerika

Het is niet ontstaan in Nederland, het komt oorspronkelijk uit Amerika. Het moment waar je in Amerika als ‘echt’ volwassen wordt bevonden is het moment dat je 21 wordt. Voor Amerikanen echt een mijlpaal in hun leven.

 

Voor ideeën voor een leuk 21 diner cadeau, ga je naar onze 21 diner cadeau pagina.