Hoe zorg je thuis voor de meest comfortabele studiesituatie?

Het thuis studeren is de afgelopen twee jaar een groot deel van het leven van de meeste studenten geworden. De meeste scholen en bibliotheken zijn immers gesloten geweest. Nu zal er voor het thuis studeren helaas in de meeste studentenkamers niet heel veel ruimte zijn. Juist daarom is het belangrijk om de juiste spullen in huis te halen om alsnog thuis op een fatsoenlijke manier te kunnen studeren. Benieuwd hoe jij thuis voor een zo comfortabel mogelijke studiesituatie kunt zorgen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

In-en uitklapbaar bureau

Het zal misschien niet het meest mooie stuk interieur zijn, maar het in-en uitklapbare bureau is wel ontzettend handig in gebruik. Dit is met name het geval in een studentenkamer. Door de beperkte ruimte zul je creatief moeten omgaan met het kleine beetje ruimte dat je hebt. Een in-en uitklapbaar bureau geeft je de mogelijkheid om tijdens het studeren de ruimte voor studie te gebruiken. Na het studeren kan het bureau worden ingeklapt waardoor je deze ruimte ook weer kunt gebruiken voor andere dingen. Het is overigens wel belangrijk dat je een extra opbergruimte hebt als je kiest voor een in-en uitklapbaar bureau. Je notitieboek, agenda en bijvoorbeeld boeken kun je immers niet op het bureau laten liggen als je deze inklapt.

Maak afspraken met je eventuele huisgenoten

In een studentenhuis woon je over het algemeen niet alleen. Iedereen zit dus in hetzelfde schuitje als het gaat om het thuis studeren. Het is handig om voorafgaand aan een collegeblok de agenda’s van iedereen naast elkaar te leggen. Zo zie je wanneer iedereen thuis is kan je hier ook rekening mee houden. Het meest verstandig is om met zijn allen een studiemoment in te plannen als iedereen thuis is. Zo komt er nooit onverwachts iemand binnen en houd je elkaar ook een beetje gemotiveerd. Als iedereen zich netjes aan de studeer tijden houdt, dan zal je ook niet als eerste de tijd durven doorbreken! Ben je op zoek naar spulletjes die het studeren makkelijker maken? Bekijk dan eens de webshop van bekking en blitz! Hier vind je alles wat je nodig hebt omtrent agenda’s, notitieboekjes, deskplanners et cetera.

Welke theesoorten zijn er?

Er zijn 6 verschillende soorten thee met een verschillende herkomst en afzonderlijke verwerkingsmethoden. Van groene en zwarte thee tot Pu Erh thee en een Matcha groene thee. 

​Niet tot theesoorten gerekend worden Rooibos thee en fruit- en kruidenthee omdat het geen theebladeren van de theeplant, Camellia Sinensis bevat. Echter worden deze soorten wel in het gebruik als thee gezien.

Er zijn ook theemelanges bestaande uit gemengde theesoorten en door de unieke samenstelling vaak als het visitekaartje van een theemerk worden gezien. En tot slot zijn er nog theebloemen, bij elkaar gebonden theeblaadjes die zich bij infusie openen als een bloem.

Witte thee 

Witte thee is thee is zijn meest pure vorm. Witte thee wordt gemaakt van zorgvuldig met de hand geplukte jonge bladknoppen, nog voordat het blad zich heeft kunnen ontvouwen. Deze jonge scheuten en jonge blaadjes zijn vaak voorzien van een zilver-wit laagje dons, dat bij het drogen van de thee nog duidelijker zichtbaar wordt. Vandaar de naam’ witte thee’. Witte thee ondergaat zo min mogelijk bewerking. Na het plukken en verwelken worden de blaadjes licht gerold en daarna gedroogd in de zon of licht gebakken.

Groene thee 

Bij de productie van groene thee wordt de thee na het oogsten zo snel mogelijk geconserveerd, om te voorkomen dat er oxidatie plaatsvindt. Oxidatie is ‘reageren met zuurstof’. Hetzelfde gebeurt er als je een appel doorsnijdt. Door oxidatie verandert de smaak en het aroma. Om oxidatie te stoppen wordt groene thee verhit (in een oven of door ‘roerbakken’) of gestoomd. Groene thee wordt voornamelijk in China en Japan geproduceerd. Een voorbeeld hiervan is mate thee

Pu Ehr thee

Een extra variant thee is Pu Ehr thee (in China bekend als ‘rode’ thee), die na het volledige productieproces nog een poosje ‘rijpt’. Dit rijpingsproces vindt plaats in een donkere vochtige ruimte, en duurt een paar maanden tot zelfs een paar jaar. Dit maakt Pu Ehr een post-gefermenteerde thee, ook wel ‘vintage’ thee genoemd. De thee heeft een diep en donker aroma, en staat met name bekend om zijn medicinale eigenschappen (goed voor vetverbranding, cholesterol, etc).

Leuke cadeautjes om te geven als iemand geslaagd is

De examens zitten er weer op en veel leerlingen wachten af op dat spannende moment dat ze een telefoontje krijgen met de uitslag. Als ze dan geslaagd zijn, is er natuurlijk een reden voor een groot feest en hierbij mag een cadeau niet ontbreken. Ken jij iemand die geslaagd is en wil je iets leuks voor hen kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij geven je in dit artikel namelijk tips voor leuke cadeautjes die je kunt geven als iemand is geslaagd. Lees dus snel verder!

Cadeaubon 

Als het om je eigen kind gaat, is het geven van geld leuk. Maar om nu tien euro in een envelop te stoppen is niet echt een leuk en origineel cadeau. Koop daarom liever een leuke cadeaubon, zodat de geslaagde zelf een cadeau kan uitkiezen waar hij of zij blij mee is. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een kledingmerk of verzorgingsproducten. Maar ook aan cadeaubonnen voor games of gadgets. Je kunt er alle kanten mee op! Bedenk dus goed waar de geslaagde blij mee zou zijn en of hij of zij bepaalde hobby’s of interesses heeft. 

Ballonnen 

Bij een feestje mogen ballonnen niet ontbreken. Het is daarom erg leuk om als geslaagd cadeau ballonnen te geven. Zo kun je online mooie ballonnen bestellen en deze opsturen. Dit cadeau zal diegene die geslaagd is zeker niet aan zien komen. Hiernaast kun je naast één ballon natuurlijk ook een leuke samenstelling van meerdere ballonnen geven. Dit kan de geslaagde dan in huis zetten wat een echte eye catcher zal zijn. 

Cadeau met een herinnering 

Veel ouders geven hun kind een speciaal cadeau waar ze een datum van slagen in laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan sieraden en horloges. Dit is wel een iets duurder cadeau natuurlijk. Het leuke aan dit soort cadeaus is dat ze jarenlang mee gaan en het altijd zal dienen als een mooie herinnering van toen ze geslaagd waren. 

Dagje weg 

Naast een tastbaar cadeau, is het natuurlijk ook leuk om een dagje weg te geven. Neem de geslaagde bijvoorbeeld een dagje mee naar een bepaalde stad en ga shoppen of bezoek bijvoorbeeld een museum. Dit is gelijk een ontspannen moment voor de geslaagde zo vlak na de examens en dit is een ideaal moment om mooie herinneringen te maken. Je kunt er voor kiezen om samen met de geslaagde een dagje weg te gaan of om de geslaagde een dagje weg cadeau te doen en dat zij zelf kunnen bepalen met wie ze gaan.

Een geschenk geven is liefdadigheid

Een van de factoren die een bedrijf dichter bij het succes brengen, is ervoor te zorgen dat ze centraal blijven staan ​​in het bewustzijn van hun klanten. Een zeer effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen, is door middel van relatiegeschenken. Relatiegeschenken is het verzenden van fysieke of niet-fysieke artikelen naar iemand met wie uw bedrijf graag een positieve band wil onderhouden.

Voordelen van relatiegeschenken

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom schenken in veel bedrijfstakken belangrijk is, moet je precies weten hoe een bedrijf ervan profiteert om te begrijpen hoe het werkt. De volgende resultaten zijn beproefde en bewezen resultaten wanneer je overweegt geschenken aan zakelijke klanten te geven:

Verhoog de kans om zaken te krijgen van potentiële klanten

Als een persoon nog niet jouw klant is, kan hij een bekeerling worden als je goed getimede, nuttige relatiegeschenken verstuurt. Het idee om gepersonaliseerde geschenken voor bedrijven te ontvangen, kan veel doen om een ​​potentiële klant ertoe aan te zetten eindelijk door te drukken met een voorgenomen aankoop, ervoor te kiezen om een ​​afspraak te maken voor een dienst die je levert, of zijn uiterste best te doen om te bellen en meer te weten te komen over jouw aanbiedingen.

Zorg voor continuïteit van het partnerschap met klanten.

Ook jouw relatie met huidige klanten moet worden verzorgd. Hen laten weten dat je hun bedrijf waardeert, is van het grootste belang, en het sturen van nuttige relatiegeschenken is een manier om dit te doen. De praktijk om de beste zakelijke relatiegeschenken voor klanten te sturen, laat hen weten dat je ze waardevol vindt en moedigt hen zelfs aan om merkambassadeurs voor jouw bedrijf te worden. Het regelmatig uitdelen van geweldige relatiegeschenken aan vaste klanten kan ook helpen om interacties en transacties opnieuw op te starten, vooral als de laatste al een tijdje geleden was.

​Verbeter de loyaliteit en toewijding van medewerkers.

Jouw klanten (zowel vaste als potentiële) zijn niet de enigen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bedenken van geschenken voor zakelijke klanten – je moet ook aan jouw werknemers denken. Geschenkideeën voor zakelijke klanten en werknemers versterken, wanneer er zorgvuldig over nagedacht wordt, het gevoel dat het individu gewaardeerd wordt door het bedrijf. Voor klanten hecht het waarde aan hun bedrijf. Voor werknemers erkennen het hun inspanningen en service als een goed stuk werk. Dit kan hen zelfs aansporen om het beter te doen in hun werk vanwege de extrinsieke motivatie die je hebt geboden. Dit geldt des te meer wanneer je gepersonaliseerde geschenken voor bedrijven geeft, omdat de personalisatiefactor het gevoel versterkt dat iets speciaal voor een werknemer op maat is gemaakt. Denk is bijvoorbeeld aan diverse bijzondere dagen zoals: Dag van de zorg cadeau of dierendag. Op basis van deze dagen kun je tevens inspelen op relatiegeschenken.

Maaltijd laten bezorgen als cadeau

Op zoek naar een cadeau voor een student die van lekker eten houdt? Dan is de keuze snel gemaakt! Bekijk eens food near me tips en doe inspiratie op voor verschillende manieren waarbij je een maaltijd kunt laten bezorgen. Verder doe je zo ook inspiratie op voor nieuwe maaltijden zodat je nooit meer op Google hoeft in te typen: tips wat eten we vandaag. Afhankelijk wat de student lekker vindt kun je kiezen uit maaltijden uit verschillende keukens van de Aziatische keuken tot een simpele maar lekkere Hollandse stamppot. Eten bestellen via Butlon.com gaat heel makkelijk in zijn werk en is een ideaal cadeau voor een student. Hieronder lees je er meer over!

Hoe gaat het eten bestellen in zijn werk?

Via de site kun vul je eerst de locatie in van waar diegene woont. Dan kun je kiezen uit een groot aanbod van maaltijden. Waar wil je de student mee verrassen? Een lekker ontbijt zodat deze gelijk een goed begin van de dag heeft of verras je hem/of haar met een lunchgerecht? Zo kun je kiezen uit hamburgers of een broodje kroket maar er zijn ook gezondere opties zoals een sandwich met groentes. Een andere optie is om de student op vrijdag te verrassen met een lekkere borrelhapjes. Dat zal ook zeker in de smaak vallen en is meteen goede manier om het weekend in te luiden. Kortom er is genoeg keuze om een maaltijd of hapjes te bestellen voor iedereen.

Avondmaaltijd bezorgen als cadeau

Een andere manier om een student te verrassen is om samen met hem/haar te gaan avondeten en een lekker gerecht te laten bezorgen. Je kunt kiezen uit verschillende keukens zoals een Italiaanse risotto of een maaltijd met aardappeltjes. Wil je daarna ook samen in de keuken aan de slag met het maken van een toetje? Je kunt dan gemakkelijk via de online supermarkt service zelf wat ingrediënten inslaan. Zodra je hebt betaald wordt er met de bestelling aan de slag gegaan en ontvang je het zo snel mogelijk thuis. Er worden strikte hygiënerichtlijnen op nagehouden zodat de kwaliteit van de producten zo goed mogelijk gewaarborgd blijft.

cadeaus voor kitesurfer

DE BESTE CADEAUS VOOR KITESURFERS

Ken je een kitesurfer in je leven die een speciale behandeling verdient? We hebben je gedekt. In deze gids laten we je de beste cadeaus voor kitesurfers zien, variërend van praktisch tot ronduit dwaas.

Een overzicht van de geschenken die we bespreken:

 • Kite Board tas
 • Trainer Kite
 • Gepolariseerde Zonnebril
 • Surfpak
 • GoPro en Line Mount
 • Progressie Kitesurf Instructieserie
 • De Wereld Vlieger en Windsurfgids
 • Zonnebrandcrème

Grappige cadeaus voor een kitesurfer

 • Kitesurfkaart
 • Kitesurfmok

Vliegerboardzak

Een boardtas is een essentieel item voor reizende kitesurfer. Koop een boardtas met wieltjes en voldoende ruimte voor het opbergen van extra’s zoals een wetsuit, harnas en kleding. Wanneer je een kite koopt, wil je deze natuurlijk ook zo goed mogelijk en zo gemakkelijk mogelijk vervoeren.

Trainer Kite

Ze zeggen dat de hemel de limiet is – maar een trainersvlieger zal ze ongelijk geven. Een van de beste manieren om het vliegen van een kitesurfvlieger onder de knie te krijgen is het oefenen met een trainersvlieger. Ze zijn ronduit leuk en nemen ons mee terug naar de tijd dat we nog leerden kiten. Het is ook een van de beste manieren om je niet-kitesurfende vrienden om te zetten in kitesurfers.

Gepolariseerde Zonnebril

Help je kitesurfmaatje met het beschermen van hun ogen tegen schadelijke UV-stralen. Deze zonnebril heeft stootvaste lenzen, is gepolariseerd en drijft in het water.

Het laatste, maar niet het minste belangrijke cadeau voor je kitesurfvriend is een zonnebril, die gemaakt is om de confrontatie aan te gaan met intense UV-stralen. Ze zijn gemaakt van een zwart PC montuur met zwarte schokbestendige lenzen, gepolariseerd, met de mogelijkheid om te drijven in het water.

Surfpak

Surfpakken werken verbazingwekkend goed bij het kitesurfen. In tegenstelling tot een rashguard rijden ze niet omhoog dankzij je harnas. Zoek er een die UPF 50+ bescherming tegen de zon biedt.

GoPro en Line Mount

De GoPro HERO7 Black is een van de beste camera’s voor kitesurfers. Het heeft een hyperstrakke stabilisatie die een gimbal simuleert, is duurzaam en waterdicht tot 10 meter. Omdat hij zo klein is, kunnen kitesurfers de camera op hun lijn monteren voor interessante opnamen. Ze kunnen hem ook koppelen aan een GoPole en de camera uit de lucht houden tijdens het kiten. De GoPro HERO7 is een geweldige reiscamera in het algemeen, waardoor kitesurfers herinneringen aan hun favoriete reizen kunnen vastleggen en bewaren.

Progressie Kitesurf Instructieserie

Progression is een serie kitesurfinstructievideo’s die kitesurfers alles leren, van beginners tot gevorderden. Het omvat alles van kite set-up tot rijden en springen. De old-school filmstijl en de graphics geven het ook een jaren ’90 nostalgisch gevoel.

De World Kite and Windsurfing Guide

Reizende kitesurfers zullen het geweldig vinden om The World Kite and Windsurfing Guide als een snelle referentie te hebben. Dit boek helpt kiteboarders bij het boeken en plannen van reizen naar vrijwel elke bestemming ter wereld. Als er een constante wind is, is de kans groot dat deze gids het dekt.

Zonnebrandcrème

Feit: Niemand houdt ervan om zich te laten verbranden. Een kitesurfer kan zijn huid en het rif beschermen door een laagje minerale zonnebrandcrème te dragen. Weet je niet zeker welke het beste werkt? Bekijk onze gids over hoe je de beste rif-veilige zonnebrandcrème kunt kiezen.

Kitesurfkaart

Deze kitesurfkaarten zijn geweldig! Bij The Salt Sirens hebben we de surfversie hiervan in ons kantoor en het is altijd een spraakmakend item. Het detail in elke kaart is geweldig, en kitesurfers kunnen hun favoriete plekken markeren.

Kitesurfmok

Begin de dag met kitesurfen in je hoofd. Er zijn genoeg leuke en grappige mokken om uit te kiezen zoals “Life Begins at 25 Knots, “Kitesurf More, Worry Less,” “Happiness is Kitesurfing,” en “You can’t stop the wind, but you can learn to kitesurfing”.

Bekijk ook eens het aanbod bij Telstarsurf voor prachtige kite artikelen.

cadeau theorie les

Een oefen cursus voor je auto theorie als cadeau!

Veel jonge mensen hebben nog geen auto rijbewijs en daarbij is het theorie examen een van de twee obstakels, naast het praktijk examen. Ben je op zoek naar een goed, educatief cadeau voor iemand die zijn of haar rijbewijs nog moet halen? Wellicht is een online cursus voor het theorie examen wel het perfecte cadeau! Je kunt op verschillende manieren oefenen voor je theorie-examen. Via zelfstudie of via een online stoomcursus gevolgd door het theorie-examen. Uiteraard is hetafhankelijk van wat het beste bij diegene past. Maar in elke situatie is het fijn als je al een test op een soortgelijke manier hebt gehad voordat het echte theorie examen langskomt. 

Vanaf 16 jaar kun je met de theorie beginnen. Dit is mogelijk voorafgaand aan de start van de rijlessen. Dus het cadeau is al geschikt vanaf 16 jarige jongeren. Je moet slagen voor je theorie-examen om te kunnen beginnen met je praktische rijbewijsexamen. Het advies is vaak om zo snel mogelijk te beginnen met theorie bij de start van rijlessen of zelfs voor de rijlessen zodat de voorbereiding optimaal is. Ook de praktijk lessen zullen dan gemakkelijker zijn omdat de leerling dan eerder situaties en regels begrijpt. 

Het theorie-examen is de voorbereiding op “the real deal”. Je theoriecertificaat is 50% van het rijbewijs! Veel kandidaten bereiden zich hierop niet voldoende op voor. Ze vinden een goede theoretische opleiding te duur, gebruiken een derdehands theorieboek, oefenen niet genoeg goede praktijkexamens, en/of besteden gewoonweg niet genoeg tijd aan hun voorbereiding.

Het resultaat kan zijn dat ze een of meerdere keren zakken voor hun theorie examen. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar ook wordt je rijopleiding vertraagd.  Zonde! Natuurlijk zijn er lastige vragen op de examens, maar het CBR ontwikkelt de examenvragen zeer grondig met inbreng van vele experts. Het is slechts een mythe dat het theorie-examen vol zit met lastige vragen die alleen gemaakt zijn om je te laten zakken.

Zo werkt het autotheoretisch examen

Je doet je theorie-examen op de CBR-locatie die bij je past. Zodra je slaagt voor je examen is je certificaat 18 maanden geldig. Het theorie-examen bestaat uit 65 meerkeuzevragen over:

 • Herkenning van risico’s
 • Verkeersreglementen
 • Inzicht
 1. Herkenning van gevaren

Je beantwoordt 25 vragen over gevaarherkenning waarvan je er 13 correct moet beantwoorden. Je hebt 8 seconden per vraag. Je moet snel reageren, net als in het verkeer.

 1. Verkeersreglementen 

Je beantwoordt 12 vragen over de verkeersregels. Je moet in totaal 10 vragen correct beantwoorden.

 1. Inzicht 

Je beantwoordt 28 vragen over het algemene begrip van verkeerssituaties. In totaal moet je 25 vragen correct beantwoorden.

Auto theorie online cursus als cadeau

Hierboven heb je kunnen lezen waarom een online cursus erg waardevol kan zijn voor mensen die hun rijbewijs nog moeten halen. Wil je dus een keer wat anders cadeau geven en inspelen op een praktische behoefte voor een rijbewijs, maar is een rijbewijs in totaal wat aan de dure kant? Dan is dit volgens onze redactie een mooi alternatief! Verschillende cursussen worden aangeboden van ongeveer 20 euro tot bijna 80 euro. Hierin heb je veel verschillen, bekijk bijvoorbeeld eens dit assortiment aan auto theorie oefeningen

Verras je opa en oma op afstand!

In Nederland zitten we nog steeds in quarantaine en kunnen we nog steeds niet heel veel doen. De ouderen voelen zich erg eenzaam en je kunt zelf ook je opa en oma niet bezoeken. Om hen toch een fijn gevoel te geven kun je ze gelukkig nog wel op afstand verrassen. In dit artikel delen we een aantal tips hoe jij je opa en oma in deze zware tijd toch blij kunt maken!

Op bezoek op afstand 

Je mag je opa en oma geen knuffel en kus geven, maar je kunt ze nog wel op afstand zien. Wonen zij in een flatgebouw? Ga samen buiten op afstand zitten en drink een kop koffie. Hebben ze een groot balkon of een tuin? Dan kun je ook daar langsgaan en op afstand zitten. Je kun wat boodschappen doen en dit meenemen als verrassing. Behalve boodschappen doen kun je ook een fruitmand bezorgen op hun adres voordat je langskomt. Bij de fruitmand kun je een kaart meegeven waarin je met je familie allemaal iets liefs schrijft. 

Jarig tijdens corona? Stuur een cadeau op! 

Is je opa of oma jarig tijdens de quarantaine? Dat is natuurlijk erg balen. Gelukkig hebben we de mogelijkheid online te kunnen shoppen en cadeaus op te kunnen sturen. Je kunt online ook veel kortingen vinden voor cadeau mannen of vrouwen. Webshops blijven met aanbiedingen komen. Je kunt ervoor kiezen één duurder cadeau te kopen of wat kleine cadeaus en zelf een cadeaupakket samen te stellen. 

Familievideo

Hebben je opa en oma thuis een smart device? Dan kun je een leuke familievideo opsturen naar ze! Je maakt een video waarin iedereen iets deelt en iets liefs zegt. Zo geef je je opa en oma toch een warm familiegevoel in deze tijd. Gebruiken zij thuis geen smart devices en kun je de video niet opsturen? Je kunt langsgaan en zelf een smart device meenemen waarop je dit, op afstand natuurlijk, kunt laten zien. 

Communiceer veel

Het is belangrijk dat je veel in contact blijft met elkaar. Je opa of oma kunnen niet met anderen zijn, kunnen nauwelijks naar de supermarkt of een blokje om gaan. We hebben niet alleen te maken met een coronacrisis, maar ook met een eenzaamheidscrisis. Bel je opa of oma op, verras ze met boodschappen of wat lekkers en deel mooie herinneringen met elkaar. Het is belangrijk dat we er met zijn allen toch een mooie tijd van maken en er sterker uitkomen!

WAT ZOU ER IN ELK STUDENTENHUIS AANWEZIG MOETEN ZIJN?

Geregeld vertier in een studentenhuis geeft net dat tikkeltje meer hartelijkheid.

Student zijn in deze tijd is niet zo eenvoudig. Er wordt immers veel verwacht van onze jongeren. Iedereen moet presteren en vrije tijd lijkt wel iets dat je verworven moet hebben. Studeren zonder ontspannen is niet mogelijk, daarom is het aan te raden een studentenhuis zo aangenaam mogelijk in te richten.

In elk studentenhuis zou er een relaxruimte moeten zijn, waar sommige even kunnen op hun effen komen, een soort lounge met tv en zithoek. Zo een ontspanningsruimte mag ook met sfeerlicht en gezellig ingericht zijn. Aan de muur kan een leuke boekentas geplaatst worden door de huisbaas met allerlei boeken, geen studieboeken, louter voor studenten bedoeld die zich ontspannen door te lezen. Online kun je leuke, originele boekenkast rekken vinden, die op een ludieke manier in het huis zullen staan.

Een speelruimte is sowieso een must. Een pool en een tafelvoetbal zijn ook erg populair bij de jeugd. Dit mag zeker niet ontbreken. Hier kan je een leuke kist voorzien van de nodige gezelschapsspelletjes waar iedereen uit kan kiezen. Het voorzien van 2 tafels met enkele stoelen die gemakkelijk stapelbaar zijn om terug weg te bergen is hier geen luxe. Je moet toch ergens je spelletje kunnen spelen. Gadgets, zoals leuke lampen of hilarische drinkbekers voor in de keuken. In de gezamenlijke keuken kan je ook een blender plaatsen alsook een kleurrijke broodrooster. Het mag er een beetje retro uitzien. Een pizzasnijder of koelkastmagneten in een toffe vorm zijn zo van die hebbedingetjes die het altijd doen.

Online gamen is in, dus een gamehoek is weer een ander plekje om te vertoeven. Studenten hebben toch hun eigen laptop, zo kunnen ze gemakkelijk met elkaar of anderen in verbinding staan. Voor de dames is misschien wel een soort van yoga of meditatieruimte een fijn idee. Dit is ook wel heel erg van deze tijd. Quality time zoals even in jezelf terug rust vinden kan dan in een soort van mindfulness ruimte. Dat hoeft niet onmiddellijk een super grote ruimte te zijn. Zolang je maar niet in benauwde plaatsen hoeft te verblijven, is dit meer dan oké.

Voor de grotere studentenhuizen waar een leuke tuin is, kan je altijd in de buitenlucht toffe dingen doen zoals kubb spelen. Dit is een spel waarvan je houten blokken van elkaar moet omgooien, zeer spannend en hierbij kan er ook weer een bbq geplaatst worden. Barbecueën is een meerwaarde, tenminste als het mag, want bij vele huizen is dit verboden waar studenten wonen. Omwille van lawaaioverlast.

Belangrijk is dat al deze nieuwste snufjes ook wel volgens de veiligheidsnormen die binnen het studentenhuis gelden, moeten voldoen. Dus hierbij toch bij de huisbaas goed polsen. In elke residentie gelden immers andere regels.

Horloges die altijd een goede keuze zijn

Ben je op zoek naar een nieuwe pols klok, maar weet je niet zo goed welke je graag zou willen hebben? Of zou je vooral wat inspiratie willen krijgen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Het uitzoeken van een horloge kan lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende merken, soorten, maten en prijscategorieën dat het je al snel duizelt. Gelukkig is dat helemaal niet nodig, want er zijn om dezelfde reden ook ontzettend veel veilige keuzes die je kunt maken. Hieronder zijn enkele merken en typen horloges op een rijtje gezet die altijd een goede keus zijn, dus bekijk ze snel.

Chique horloges 

Emporio Armani horloges of een Guess horloge zijn perfecte voorbeelden van dit type klok. Het past goed bij een overhemd en een spijkerbroek, maar ook bij je driedelige pak. Je kunt het dragen naar een sollicitatie of een gala en bent op beide soorten bijeenkomsten altijd volledig in stijl. Er zijn nog veel meer merken in dit spectrum, maar deze twee steken er bovenuit vanwege hun prijs en kwaliteit verhoudingen, die zeer gunstig zijn voor ieder budget!

Een sportief horloge

Voor de sportievelingen onder ons zijn er meerdere goede keuzes. Velen kiezen tegenwoordig voor een smartwatch die tegenwoordig ook dienst doet als sportieve tracker en ondersteuner, maar dat raden wij eigenlijk af. Veel beter kun je investeren in bijvoorbeeld een Suunto of Garmin horloge. Hiermee kun je veel meer data bijhouden maar, belangrijker nog, deze horloges zijn veel robuuster. Ga je dus een keer onderuit tijdens het mountainbiken of stoot je tegen een zwaar gewicht aan in de sportschool, dan kan jouw horloge hier gewoon tegen!

Een horloge als investering

Wil je investeren in een mooi horloge zodat deze, terwijl je er dagelijks van geniet, steeds meer waard wordt? Dan zul je je goed moeten verdiepen in de markt, want niet iedere Rolex wordt ieder jaar waardevoller. Goede merken om naar te kijken zijn de laatstgenoemde, maar ook bijvoorbeeld Omega of zelfs Patek Philippe, hoewel dit volledig afhankelijk is van jouw budget en voorkeuren qua smaak kom je daarmee al een heel eind!

Kies iets wat je zelf mooi vind

Misschien vindt jij alles in de lijst wel ontzettend onaantrekkelijk. Dat kan! Kies vooral een horloge dat bij jou, je eisen en je wensen past. Is dat een plastic klok van twee tientjes, dan is dat zo. Je zult het horloge namelijk zelf moeten dragen.